CONTACTGEGEVENS
M.A. van der Sluis
Schoolweg 74
1787 AW Julianadorp
T 0223 64 21 41
F 0223 64 29 11
E info@maartenvandersluis.nl
I www.maartenvandersluis.nl

M.A. van der Sluis

Al meer dan 35 jaar ervaring met maatwerk in constructie- en machinebouw

nieuwe ontwikkelingen

Kistenreiniger

Kistenreiniger

   Als alternatief voor het periodiek handmatig reinigen van de kuubskisten op het bollenbedrijf, hebben wij deze kistenreiniger ontwikkeld om de kuubskisten direct na gebruik eenvoudig te kunnen reinigen en, indien nodig, te ontsmetten met een virus- of schimmeldodend middel. Ten opzichte van het tijdrovende handmatig reinigen biedt deze machine veel voordelen:

 - Lage arbeids-, water- en energiekosten voor het reinigen van kuubskisten. De kisten worden met koud water onder hoge druk gereinigd (ca. 30 l/kist), waarbij het water niet gecirculeerd maar opgevangen wordt om verspreiding van virus en schimmel te voorkomen.

  - Door de waterdichte uitvoering is de machine naast de verwerkingslijn in de schuur te plaatsen. Hierdoor kan elke geleegde kist direct gereinigd worden zodat op den duur elke lege kist op het bedrijf ook een schone kist zal zijn. Doordat de kisten na elk gebruik gereinigd worden, zullen de kisten ook steeds makkelijker schoon te krijgen zijn (door minder aangekoekt vuil).

  - Na het reinigen kunnen de kisten indien gewenst direct ontsmet worden met een virus- of schimmeldodend middel. Tijdens de ontsmetting en (instelbare) uitdruiptijd blijft de machine gesloten, zodat het personeel niet met het middel in aanraking komt.

 - Korte cyclustijd; het reinigen (en eventueel ontsmetten) duurt korter dan het legen van een kist in de verwerkingslijn, waardoor de geleegde kist rechtstreeks vanuit de kantelaar in de reiniger kan worden gezet.

 - Doordat de machine dubbel uitgevoerd is, kan de vuile kist direct in de machine geplaatst kan worden naast de gereinigde kist. Na het uitnemen van de schone kist kan de machine worden gestart. Afgezien van het plaatsen van de kisten in de reiniger vergt het reinigen van de kisten dus geen extra arbeidstijd.

   De machine wordt standaard geleverd met een stationaire hogedrukreiniger en een membraanpomp voor het aanbrengen van het bestrijdingsmiddel. Aan de achterzijde bevinden zich een 200 l. watertank met vlotterkraan en een 200 l. buffertank met roervin voor het bestrijdingsmiddel.

Bekijk alle foto's

Kistenreiniger Kistenreiniger Kistenreiniger

Bekijk alle geüploade video’s
op ons YouTube kanaal
door www.maartenvandersluis.nl

Kistenreiniger

nieuwe ontwikkelingen

Contactgegevens

M.A. van der Sluis
Schoolweg 74
1787 AW Julianadorp
T 0223 64 21 41
F 0223 64 29 11
E info@maartenvandersluis.nl
I www.maartenvandersluis.nl

Voeg toe aan adresboek

Openingstijden

Onze openingstijden:
Werkplaats, magazijn en verkoop:
maandag t/m vrijdag: 07:30 uur tot 16:45 uur;
zaterdag: 07:45 uur tot 12:15 uur.

Routebeschrijving

Klik op de kaart voor de route naar ons bedrijf

M.A. van der Sluis - Google Maps