over ons

Meer dan 40 jaar ervaring.

  Mechanisatiebedrijf M.A. van der Sluis is in 1976 opgericht als 1-manszaak door de eigenaar / directeur Maarten van der Sluis. Het bedrijf was gevestigd aan Schoolweg 14 te Julianadorp, in de voormalige smederij van J. van Zonen. In eerste instantie richtte het bedrijf zich vooral op reparatiewerkzaamheden, maar al spoedig nam de machinebouw een steeds belangrijkere plaats in.

 

  Om de nieuwe aktiviteiten te kunnen huisvesten werd het bedrijfspand in 1978 grondig verbouwd, en aan de achterzijde van het pand verrees een nieuwe werkplaats. Bij het bedrijf waren inmiddels 4 mensen werkzaam, en de productie bestond voornamelijk uit drainagereinigers, onderbemalings-pompen, 2- en 4-wielige aanhangwagens en diverse constructiewerken.

 

  Met het toenemende belang van de bloembollenteelt richtte het bedrijf zich steeds meer op het vervaardigen van machines voor de bollenteelt. Voorbeelden hiervan zijn onder andere kopmachines, strodekkers, strodaken, kantelaars, lopende banden en stortbunkers in diverse afmetingen en uitvoeringen.

 

  Omdat het in de bestaande werkplaats niet mogelijk was om de steeds grotere machines inpandig te kunnen fabriceren en afmonteren, is het bedrijf begin 1992 verhuisd naar een gloednieuw bedrijfspand aan de Schoolweg 74. Hier richt het bedrijf zich nog altijd vooral op de machinebouw ten behoeve van de bollenteelt, hoewel ook constructiewerk nog altijd een grote rol speelt in de bedrijfsvoering.

Bedrijf 01
Bedrijf 02